Ensikosketus Neulakinnastekniikkaan - Minkälainen on hyvä neula?

Ensikosketus Neulakinnastekniikkaan - Minkälainen on hyvä neula?

"Kinnasneulatekniikka kuullostaa kiinnostavalta
ja pinnasta tulee niin hienoa, minäkin haluan kokeilla heti just nyt!"


-> Jos etsit pikakurssia neulakinnastekniikkaan voit hypätä suoraan videoon 
Facebookissa, löydät sen täältä
tai vaihtoehtoisesti voit katsoa videon youtubessa missä pääset hidastamaan videota tarvittaessa! 
Youtube-videoon pääset täältä.

Kuullostaako vähänkään tutulta?

Kun minä aloitin kokeilut neulakinnastekniikan kanssa se tapahtui aika tyypilliseen tapaan. Katsoin pari youtubevideota ja päätin kokeilla, mutta mistä neula? En malttanut odottaa että sellainen löytyisi netistä tai markkinoilta, joten veistin ensimmäisen neulan jäätelötikusta. En päässyt alkupistoja pitemmälle ennen kuin neulansilmä antoi periksi. jossain vaiheessa sain kuitenkin veisteltyä kepistä toimivan neulan mutta vasta vuoden päästä opin kunnolla miten sitä olisi pitänyt käyttää ja teinkin parissa päivässä lapaset.

Sen jälkeen rakastuin kunnon kinnasneulojen tekemiseen.
Hyvä kinnasneula on kestävä, sillä on mukavan sileä pinta ja neulansilmässä karvaisinkaan villalanka ei tartu. Itse pidän myös kaarevasta muodosta, se helpottaa lenkkien poimintaa peukalolta ja tekee työskentelystä sulavampaa.

Neulan koolla ei sinällään ole niin paljon väliä, kunhan valittu lanka mahtuu neulansilmästä ja itse neulaa on helppo ja mukava ujuttaa kaikkien lenkkien välistä,alta ja ympäri ilman että tarttuu tai katkaisee peukalosta verenkierron kun yrittää saada pari metriä lankaa vedettyä uusimman lenkin alta. Mukavimmat neulat mitä olen kokeillut ovat olleet pituudeltaan etusormen-keskisormen luokkaa, eli tarpeeksi pitkä että sen saa mukavasti tuettua kämmeneen. Niissä on myös ollut hiukan kaarevuutta, mikä helpottaa lenkkien poimimista ja säästää rannetta jos sormilla kääntää neulaa kun työskentelee. Tämä kuullostaa ehkä hassulta mutta suosittelen kokeilemaan!

Monet joilla käsiä särkee tai hienomotoriikka ei ihan halua sujua toivotusti suosii pitempiä neuloja missä liikkeistä tulee suurempia ja vähentää näin ranteen ja sormien rasitusta.

Entäs neulansilmien määrä ja koko?

Neulansilmän koko vaikuttaa siihen miten paljon, minkälaista lankaa neula voi pitää mukavasti kerralla. Neulakinnastekniikassa työskennellään lankapätkä kerrallaan, ja langat yhdistetään työhön langan laadusta riippuen joko huovuttamalla tai vastaavilla tavoilla. En ole vielä kuullut kenenkään sanoneen että hän pitää sitä vaihetta mukavimpana kuin itse tekemisestä, joten luonnollisesti useimmat pyrkii lataamaan neulaan niin paljon lankaa kuin mahdollista ilman että se ei enää halua mennä lenkkien läpi. Useampi, isompi reikä mahdollistaa niin paksumman langan tehokkaan lataamisen, kuin ohuemman langan hamstraamisen neulaan. 

Jos koet langan vapauttamisen käyttöön haastavana kannattaa tarkistaa että se on neulassa oikein, näitäkin tapoja on varmaan useampi mutta minusta on helpoin mitata lanka niin että saat lenkkejä jotka ovat 2 sylillistä pitkiä (eli 4sylillistä lankaa) ja neula pujotetaan toisesta päästä keskikohtaan asti. Älä mittaa koko lankamatkaa karralla ja taita puolikkaiksi, vaan tee lenkit niin että lanka kulkee eestaas S-muodossa. Silloin lanka liukuu eikä tule turhia lankasotkuja.


 *video tulossa*


Tällä tavalla jos asettaa langan neulaan, käyttöön saa aina vedettyä lisää lankaa, ilman että koko lankakasa menee sekaisin ja solmuun, kunhan pitää vähän kiinni ettei vedä ulos koko lenkkiä kerralla eli saa liian pitkän työstöpituuden. Lenkkejä voi myös laittaa useampia samasta neulansilmästä jos langanpaksuus sallii, näin saa helposti useamman metrin ohutta lankaa ladattua ja vähemmän taukoja siihen hauskaan osaan!


Jos langan jatkaminen tuntuu vaikealta niin kurkkaa kirjoitusta Lanka-asiaa neulakinnastekniikassa täältä!
Nyt minulta löytyy myös pieni 10min pikakussi neulakinnastekniikkaan facebookissa, löydät sen täältä,tai vaihtoehtoisesti voit katsoa videon youtubessa missä pääset hidastamaan videota tarvittaessa! Youtube-videoon pääset täältä.

Jos jokin ihmetyttää neuloissa tai tarvitset erikoiselle langalle erikoisen neulan, voit aina ottaa yhteyttä, autan mielelläni!


Mukavia käsityöhetkiä!


Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.