Minusta

Moikka! 


Minä olen Minna, yrittäjä Kirjosarven takana. Olen monen muun suomalaisen tavoin aina ollut luonnosta kiinnostunut, tämä tulee kai aika luonnostaan kun pienestä asti on liikkunut niin metsässä kuin saaristossakin. Kesäisin parhaimpia asioita olikin kävellä rantoja pitkin etsimässä kaikenlaisia aarteita, pyöreäksi hiotuista kivistä ja ajopuun palasista aina veneilijöitten hukkuneisiin lippiksiin asti. Joitain aarteita on kai vieläkin tallessa jossain laatikonpohjalla. Kasvaessa minua alkoi myös kiinnostaa perinteiset käsityötekniikat, varmaan paikallisen museon innoittamana, ja lukiosta valmistuttuani meninkin opiskelemaan kultasepänalaa. 

Valmistuttuani kultaseppä artesaniksi ihmettelinkin pitkään mitä haluaisin olla kun kasvan isoksi, ja löysinkin yllättäen itseni opiskelemassa muinaistekniikkaa Mynämäessä. Tämä olikin täydellinen paikka minulle, sain jalometallialan osaamiseeni yhdistettyä vahvasti myös perinteisiä tekniikoita ja materiaaleja, olo oli kuin lapsi karkkikaupassa kun saatiin kokeilla vaikka ja mitä! Minulle tuli tutuksi niin nahka kuin villakin, ja löysin toistaan upeampia ja monipuolisempia materiaaleja. Arvostukseni luonnon materiaaleja ja perinnetekniikoita kohtaan kasvoi yhä enemmän mitä enemmän opin, ja täältä se minun oma juttuni lopulta löytyikin, ja tammikuussa 2019 perustin yritykseni nimeltä Kirjosarvi. 

Nyt toteutankin joka päivä unelmaani käsityöläisyydestä tekemällä koruja sekä muita pieniä tuotteita kuten esimerkiksi kinnasneuloja ja hiustikkuja. Materiaaleina käytän melkein mitä tahansa luonnonmateriaalia; nahkaa, tuohta, villaa, puuta ja niin edelleen, lempimateriaalini ovat kuitenkin sarvi ja luu. Toivon työni tuovan esiin näitten materiaalien mahdollisuuksia ja monipuolisuutta, ja sitä kautta uskon että näitä materiaaleja opitaan arvostamaan laajemminkin. Käyttämistäni materiaaleista kerron enemmän kohdassa Materiaalit, sieltä löytyy m.m. tietoa materiaalien alkuperästä, niitten ominaisuuksista sekä joitain hoitovinkkejäkin.Jos sinulle nousee kysymyksiä, etkä löydä täältä vastauksia, niin ota ihmeessä yhteyttä, rakastan työstäni ja materiaaleistani kertomista!