Minusta

Moikka! 


Minä olen Minna, yrittäjä Kirjosarven takana. Olen monen muun suomalaisen tavoin aina ollut luonnosta kiinnostunut, tämä tulee kai aika luonnostaan kun pienestä asti on liikkunut sammaleen tuoksuisissa metsissä ja luonnonkauniissa saaristossa. Kesäisin parhaimpia asioita olikin kävellä rantoja pitkin etsimässä kaikenlaisia aarteita, pyöreäksi hiotuista kivistä ja ajopuun palasista aina veneilijöitten hukkuneisiin lippiksiin asti. Joitain aarteita on kai vieläkin tallessa jossain laatikonpohjalla, eikä luonnonmateriaalien ja muitten aarteitten keräily siihen loppunut. Hiljalleen aloin myös keräillä käsityötaitoja, kultasepänala ja muinaistekniikan opinnot toimivat vieläkin perustana uusille taidoille.

Valmistuttuani kultaseppä artesaniksi ihmettelinkin pitkään mitä haluaisin tehdä ja löysinkin yllättäen itseni opiskelemassa muinaistekniikkaa Mynämäessä. Tämä olikin täydellinen paikka minulle, sain jalometallialan osaamiseeni yhdistettyä vahvasti myös perinteisiä tekniikoita ja materiaaleja, olo oli kuin lapsi karkkikaupassa kun saatiin kokeilla yhtenä päivänä lasihelmien tekoa ja toisena nahan parkitsemista! Minulle tuli tutuksi niin nahka kuin villakin, ja löysin toistaan upeampia ja monipuolisempia materiaaleja. Arvostukseni luonnon materiaaleja ja perinnetekniikoita kohtaan kasvoi räjähdysmäisesti ja sieltä se minun oma juttuni lopulta löytyikin, ja tammikuussa 2019 perustin yritykseni nimeltä Kirjosarvi. 

Nyt toteutankin hiljalleen unelmaani käsityöläisyydestä tekemällä koruja sekä muita pieniä tuotteita kuten esimerkiksi kinnasneuloja ja hiustikkuja eri luonnonmateriaaleja ja perinnetaitoja käyttäen. Materiaaleina käytän melkein mitä tahansa luonnonmateriaalia; nahkaa, tuohta, villaa, puuta ja niin edelleen, lempimateriaalini on tällä hetkellä sarvi. Toivon työni tuovan esiin näitten materiaalien mahdollisuuksia ja monipuolisuutta, ja sitä kautta uskon että näitä materiaaleja opitaan arvostamaan laajemminkin.


Ehkä onnistun tätä kautta herättämään sinuunkin pienen uteliaisuuden meidän aliarvioituja materiaaleja kohtaan?


Jos sinulle nousee kysymyksiä, etkä löydä täältä vastauksia, niin ota ihmeessä yhteyttä, rakastan työstäni ja materiaaleistani kertomista!